استاندارد های قفسه بندی انبار

استاندارد های قفسه بندی انبار

یکی از عوامل تاثیر گذار در بهبود راندمان کسب و کارها رعایت استاندارد های قفسه بندی انبار نیز می باشد. رعایت استاندارد های قفسه بندی انبار به شما در حفاظت از کالاها و جان کارکنان نیز کمک بسیاری می کنند. اگر قصد چیدمان اصولی کالا ها را در انبار دارید در ادامه این مطلب با بررسی استاندارد های قفسه بندی انبار همراه ما باشید.

اهمیت رعایت استاندارد های قفسه بندی انبار

یکی از روش های کسب اطمینان درباره میزان ایمنی انبار رعایت استاندارد های قفسه بندی انبار نیز می باشد. به طور کلی استاندارد ها به تولید کنندگان کمک می کنند تا محصولات خود را به روشی امن تولید کرده و از آن ها برای مدت طولانی در فضای انبار نگهداری کنند. در کشور ایران استاندارد ها توسط سازمان ملی استاندارد تدوین شده  و به تصویب می رسند. بنابراین تمامی تولید کنندگان باید طبق قوانین استاندارد های بین المللی محصولات خود را تولید و انبار کنند. هر کشور نسبت به شرایط خود استاندارد هایی را تهیه خواهد کرد. البته باید بدانید که برای کسب و کار های مختلف قوانین و استاندارد های مربوط به آن ها در نظر گرفته شده است. برای درک بهتر این مطلب در این مقاله ما قصد داریم به معرفی استاندارد های قفسه بندی بپردازیم.

انواع استاندارد های مناسب انبار:

ساخت قفسه: برای تولید قفسه لازم است که از مواد اولیه با کیفیتی استفاده شود. مواد سازنده با کیفیت یکی از استاندارد هایی است که در نظر گرفتن آن به افزایش ایمنی سیستم انبارداری کمک می کند.

نصب قفسه: استاندارد های مربوط به نصب قفسه شامل رعایت نکات ایمنی در فضای انبار می شود.

طراحی قفسه: استاندارد های مربوط به طراحی قفسه شامل: روش های نصب، استفاده از تجهیزات مناسب در جهت افزایش ایمنی ای سیستم می شود.

نگهداری قفسه: پس از انتخاب قفسه بندی مناسب و نصب اصولی آن نوبت به نگهداری درست از سیستم قفسه بندی انبار می رسد. چرا که با گذشت زمان و چیدمان کالا ها در قفسه ها ممکن است مشکلاتی برای قفسه بندی پیش بیاید که در طولانی مدت مشکل ساز شود. بنابراین پس از قفسه بندی و چیدمان انبار یکی از مهم ترین وظایف انبار دار چک کردن دوره ای نگهداری قفسه نیز می باشد. با استفاده از این روش دیگر خطر بروز حوادث ناگوار در فضای انبار وجود نخواهد داشت.

 

چرا توجه به قوانین نگهداری انبار اهمیت دارد؟

یکی از اولین و مهم ترین نکاتی که در سیستم انبار داری باید به آن ها توجه کنید خرید قفسه بندی مناسب برای فضای انبار نیز می باشد. سپس رعایت نکات ایمنی در نحوه چیدمان کالا ها، نگهداری از کالا ها در طولانی مدت و سپس ارسال آنها برای مشتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.  باید بدانید که رعایت قوانین و استاندارد های انبار داری نه تنها شما را محدود نمی کند بلکه باعث می شود که عملکرد بهتری در سیستم انبارداری خود داشته باشید. برای درک بهتر این مطلب در ادامه بیشتر درباره دلایل اهمیت استاندارد های قفسه بندی انبار صحبت خواهیم کرد.

افزایش ایمنی: یکی از نکات مهم در سیستم انبارداری توجه به جلوگیری از سقوط ناگهانی کالا ها نیز می باشد. بنابراین با رعایت استاندارد ها شاهد کاهش سقوط قفسه و کالا ها از آن خواهید بود. در واقع یکی از عوامل مشکل ساز در فضای انبار سقوط قفسه یا کالاهای موجود بر روی آن است چرا که این مسئله می تواند جان کارکنان انبار را به خطر می اندازد. همچنین اگر قرار باشد در فضای انبار شاهد سقوط های ناگهانی مداوم باشید ضرر مالی بسیار زیادی را تجربه خواهید کرد.

افزایش کارایی: یکی از راه های جلوگیری از سقوط ناگهانی قفسه ها، خرید قفسه های استاندارد نیز می باشد. مزایای استفاده از قفسه های استاندارد می توان به طول عمر بالای آن ها اشاره کرد.

کاهش هزینه ها: قفسه بندی استاندارد به دلیل کیفیت بالای جنس و اصولی ساخته شدن طول عمر بسیار بیشتری نسبت به سایر مدل ها دارد.  البته باید بدانید که خرید قفسه های استاندارد نیز معایبی دارد. اما این معایب باعث نمی شود که مشکلاتی برای سیستم انبارداری شما بوجود بیاورد. در ادامه بیشتر درباره معایب خرید قفسه بندی استاندارد صحبت خواهیم کرد.

 

معایب استاندارد های قفسه بندی انبار ها

استفاده از مواد سازنده با کیفیت در تولید قفسه بندی باعث می شود که با افزایش قیمت در زمان خرید مواجه شوید. بنابراین اگر در بودجه برای خرید قفسه بندی محدودیت دارید قیمت بالای قفسه بندی استاندارد برای شما یکی از معایب این کالا به حساب خواهد آمد.

کاهش انعطاف پذیری:  از معایب قفسه بندی انبار می توان به کاهش انعطاف پذیری آن در فضای انبار اشاره کرد.

معرفی انواع استاندارد های قفسه بندی

استاندارد های قفسه بندی بر اساس نوع قفسه بندی، نوع کالا، شرایط محیطی نیز دسته بندی می شوند. در این بخش هر یک از این دسته بندی ها را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

نوع کالا:

کالاهای بسیار متنوعی تولید می شوند که برای انبار کردن آن ها به فضا های مختلفی نیاز است. بنابراین از استاندارد های قفسه بندی انبار به در نظر گرفتن نوع کالا نیز می توان اشاره کرد. نه تنها نوع کالا ها با یکدیگر تفاوت دارند بلکه وزن، ابعاد و حجم آن ها نیز یکسان نیست. بنابراین نحوه نگهداری از کالا ها در انبار بسیار اهمیت دارد. طبق استاندارد های مخصوص انبار برای نگهداری و انبار کردن کالاهای سبک وزن از جعبه های مقوایی و پلاستیکی استفاده شود. همچنین برای نگهداری از کالا های سنگین وزن لازم است از پالت های بار استفاده شود. در این صورت همه چیز اصولی پیشرفته و مشکلی در سیستم انبار داری پیش نخواهد آمد. از انواع سیستم قفسه بندی مناسب انبار می توان به قفسه ثابت فلزی، قفسه ریلی انبار و .. اشاره کرد. 

نوع قفسه:

استاندارد های انبارداری بر اساس نوع قفسه به دو دسته تقسیم می شوند. چرا که قفسه بندی ها از نظر نوع به دو دسته بندی ثابت و متحرک تقسیم می شوند.

 شرایط محیطی:

شرایط محیطی انبار ارتباط مستقیمی با منطقه  گرمسیری یا سردسیری دارد که انبار در آن مکان بنا شده است. اگر انبار شما در محیطی خاص ساخته شده و در معرض خطر زلزله و آتش سوزی است بسیار مهم است که از استاندارد  های قفسه بندی انبار در محیط های خاص در جهت مدیریت و نگهداری بهتر استفاده کنید.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *