انبارداری چیست و معرفی روش و فلوچارت های انبارداری

تولید کننده ها برای نگهداری محصولات خود به انبار نیاز دارند بنابراین در انبار ها محصولات متنوع تولید شده توسط کارخانه ها قرار میگیرد. برای کنترل ورودی و خروجی انبار و حفظ سلامت محصولات لازم است که انبارداري صورت بگیرد. انبارداری به روش های مختلف توسط افراد مورد اعتماد انجام می شود. اگر علاقه من به کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه انبارداری با استفاده از روش فلوچارت هستید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مختصری درباره انبارداری

به طور کلی انبار محیطی گسترده برای نگهداری محصولات کارخانه ها است که فضای گسترده ای دارد. میزان وسعت فضای کارخانه به محصولاتی که تولید می کند کاملا وابسته است. چرا که اگر محل نگهداری محصول مناسب نباشد ممکن است با گذشت زمان و بارش باران یا هر اتفاق این مدلی دیگری سلامت کالا به خطر بیفتد. انبار دار وظیفه کنترل موجودی محصولات درون انبار و سلامت آن ها را برعهده دارد. البته همه چیز به انبارداری ختم نمی شود و لازم است که یک سری بررسی های دیگر انجام شود تا مشکلی برای موجودی انبار بوجود نیاید. برای عدم بروز چنین مشکلی از انبار گردانی توسط افراد مورد اعتماد استفاده می شود. برای درک بهتر انبارداری و وظایف یک انباردار در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

 

آشنایی با اصطلاحات عمومی و تخصصی انبارداری

موجودی کالا: اولین و مهم ترین مسئله در یک انبار درست بودن موجودی کالای آن است. چرا که اگر یک تولید کننده در انبار خود موجودی نداشته باشد مجبور می شود روز ها فعالیت خود را تعطیل کند تا مجدد به روند فروش محصولات خود بازگردد

یکی از روش های مفید در سیستم انبار برای جلوگیری از بدست آمدن آمار اشتباه و عدم موجودی چک کردن موجودی انبار به روش های اصولی است.

تگ انبار گردانی: یکی از راه های دیگر چک کردن موجودی کالا و ثبت تعداد دقیق استفاده از تگ های انبار گردانی یا همان برچسب های انبار گردانی است که بر روی کارتن محصولات چسبانده می شود. تگ انبارگردانی به افراد کمک می کند که نه تنها از موجودی کالا ها مطلع شوند بلکه تعداد انبار گردانی های انجام شده را بدست آورند.

کاردکس انبار : به کارت نشان دهنده موجودی انبار کاردکس انبار گفته می شود. کاردکس جنسی مقوایی دارد و در اختیار مسئولین قرار میگیرد.  بر روی کاردکس انبار ورود و خروج کالا همچنین تعداد موجودی آن ثبت می شود.

کارت شناسایی کالا: از این کارت با اسم کارت قفسه نیز یاد می شود. در کنار هر قفسه یک کارت شناسایی کالا وجود دارد.

ابزار های اندازه گیری : به تمامی ابزار های گفته می شود که محصولات مختلف انبار را اندازه گیری می کند. متر، باسکول، ترازو نیز جز ابزار های اندازه گیری به حساب می آیند.

مواد اولیه : به مواد خامی گفته می شود که برای تولید کالا در کارخانه ضروری و مورد نیاز هستند

کالاهای نیمه ساخته: کالای نیمه ساخته به کالایی گفته می شود که مراحل تولید آن نصفه باقی مانده است.

قفسه بندی : به چیدمان درست و اصولی کالاها در انبار کمک می کند. قفسه بندی انبار برای افزایش دسترسی و صرفه جویی در زمان پیدا کردن کالاها بسیار موثر خواهد بود.

 

آشنایی با مراحل انبار و انبارداری

تولید کنندگان و شرکت های حمل و نقلی که صاحب کالا هستند نیاز به انبار دارند و سپس در انبار باید عملیات انبارداری در جهت حفظ سلامت کالا و درست بودن موجودی انبار صورت بگیرد.البته باید بدانید که انبار دار ها نیز باید طبق قوانین موجود برای انبار داری اجازه محصولات به انبار داری بدهند و چیدمان طبق صلاحدید مدیریت اصلی انجام می شود. زمانی که بار محصولی به انبار منتقل می شود.لازم است که مجوز های را برای ورود و چیدمان به همراه داشته باشد چرا که در غیر اینصورت چیدمان کالا ها قانونی نخواهد بود و اجازه ورود اجناس صادر نخواهد شد. همچنین زمانی که مجوز ورود صادر شود نیاز است که انباردار ها از نظر امنیتی ورود کالا به انبار را بررسی کنند. و سپس اجازه انتقال بار ها به داخل انبار را بدهند.  سپس لازم است که کالاهای که به داخل انبار ورود پیدا کرده اند چک شوند. چرا که گاهی ممکن است کالاهایی که به انبار فرستاده شده با محصولاتی که باید به انبار ارسال شود متفاوت باشند. در چنین شرایطی لازم است که با مدیران مجموعه صحبت شود و تصمیم بگیرند که بار وارد شده به انبار باقی بماند و چیدمان شود یا خیر ..

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *